КОНТАКТИ:

helavlad@yahoo.fr

elena.vladova@gmail.com

GSM: +359 (0) 888540388

Skype: evladova


  << назад към всички новини  
     
  Джак Керуак с дебют като драматург 90 г. след смъртта си  
 

Единствената пиеса на Джак Керуак, "Бийт поколение" ще бъде представена в родния град на писателя Лоуъл, щата Масачузетс, 7 години след като ръкописът е открит.

Пиесата е написана през 1957 г., когато Керуак пише и знаменития си роман "По пътя". Публиката в САЩ ще се запознае с театралното произведение на писателя през октомври, по време на литературния фестивал "Джак Керуак". Пиесата ще бъде представена 8 пъти под формата на сценично четене, съобщи BBC.

След откриването на ръкъписа на пиесата откъс от нея е четен от Итън Хоук, но тя никога не е била представяна в цялост. Продуцентите описват сюжета като "история за приятелство и карма през 1950 г.". Персонажът, който е прототип на писателя, е Джак Дюлоз. Върху пиесата работят театър Merrimack и Университета на Масачузетс - Лоуъл.

Тази година се предвижда и заснимането на филм по романа "По пътя". Снимките трябва да започнат през септември във Великобритания.

Миналата година в САЩ бе открит и публикуван първият роман на писателя, "Морето е моят брат" (The Sea Is My Brother), смятан за изгубен. Керуак го пише, когато е на 20 години и в него разказва за опита си като моряк в търговския флот.

На 12 март се навършиха 90 години от смъртта на Джак Керуак.

 

www.urban-mag.com

 
     

www.urban-mag.com