КОНТАКТИ:

helavlad@yahoo.fr

elena.vladova@gmail.com

GSM: +359 (0) 888540388

Skype: evladova


  << назад към всички новини  
     
  Американци купиха правата върху две трети от наследството на  Агата Кристи  
 

Американската компания Acorn Media Group се е сдобила с 64-процентна част от правата върху литературното наследство на Агата Кристи. Правата върху произведенията й са били продадени от британската медийна компания Chorion.
Сумата на сделката, сключена  на 29 февруари, не е известна, пище The Guardian. Останалата част от правата върху наследството на писателката принадлежи на фирмата Agatha Christie, която се управлява от наследниците й. Председател на компанията е внукът на британската писателка Матю Причард.
Компанията Chorion е била собственик на основната част от правата върху наследството повече от 10 години, но по финансови причини фирмата е била принудена да продаде пакета си от акции. Сега Acorn Media Group контролира правата върху 80 романа и разкази на Кристи, 19 пиеси, както и телевизионните филми, заснети по нейни произведения.
The Los Angeles Times отбелязва, че Агата Кристи е най-публикуваният и продаваем романист в историята. За цялото време са продадени повече от 2 милиарда копия на нейните книги. По обем на отпечатани тиражи книгите й са изпреварени само от Библията и от произведенията на Шекспир.

www.urban-mag.com

 
     

www.urban-mag.com